zandstuivers

maandag, januari 08, 2007

Verslag 06/01 en 07/01

Kriske,
Geraak ni meer op internet
Kan je onderstaande posten?
Tx
Goooood morning Tiznit en Agadir
Wegens laatste avondmaal samen gister, vandaag weer een dubbel verslag.
Eergisteravond aangekomen rond de zessen in Tiznit en een viersterrenhotel geboekt. Mocht wel vonden we, na de vorige dagen. Kost inclusief driegangen avondmaal, tweepersoonskamers met alles op en aan, ontbijt: 200 Diram ofte 20 EUR per persoon (drinken NI inbegrepen wel te verstaan). Tegen den 12ven lagen we allen vredig te pitten. By the way: als iemand den Huug op een simpele manier es zou kunnen uitleggen wanneer precies een millenium begint en wat t eerste jaar is, graag even doen.
In Tiznit ontwaakt en ontbeten, werd de groep opgesplitst. Huug, Steve en Dimi vertrokken met de Dimimobiel naar Agadir om te proberen de ruit te laten vervangen. De Josmobiel met Guy PS, Jos en Jeroen zetten koers naar het eindhotel in Agadir. Kris, Herman, Sus, Guy S en ikzelf zetten ons een laatste keer op de moto voor een trip langs de atlantische oceaan. Bert en Geert vergezelden ons. Nog snel (allee, in twee keer want Guy S kent zijn eigen krachten ni meer) de Kris zijnen platten band gemaakt en dan onder een mooi zonneke richting strand. De laatste kilometers op de moto waren genieten (vraag maar aan Jeroen). De Geert en den Bert kregen nog de kans om eens een stuk met de moto te rijden. Ik denk dat we de volgende editie twee volleerde motaars erbij zullen hebben!
Na de middag arriveerde iedereen in t eindhotel, waar we gelijk alles begonnen te laden. Het ruitje voor de jeep was niet voorradig dus daar kwamen we van een kale reis terug. Even dachten sommigen aan kwaad opzet. Na een belleke naar burgemeester Aomar verzekerde die dat hij persoonlijk de centjes s avonds naar Agadir zou brengen, voor de "esprit du Sahara". Na een doucheke, zwemmeke in t zwembad (fris aan de vis), en een uitgebreide aperitief waren we klaar voor ons einddiner samen op de plaats waar t begindiner was genomen: de Pergola. Plots arriveerde echter den burgemeester en na een hartelijk welkom van de groep wou hij met de fierheid van een zoon van de Sahara het geld voor de ruit aan de Frans geven. Eerlijk gezegd pakte het ons allemaal wel een beetje dat de goede man zover was gekomen om zijn woord te houden voor enkele belhamels die hij zelf niet eens op de wereld had gezet. Frans schold zijn schuld dan ook kwijt en werd uitgenodigd om eens te passeren me zijn Rita als gast van de burgervader. We namen na een groepsfoto afscheid en gingen eten.
S anderendaags weer vroeg dag (en 7u is voor Marokanen te vroeg om ontbijt te voorzien). De luxepaardjes afgezet aan de luchthaven en op weg. Bestemming deze keer: Loenhout. Om 10 u even halt gehouden voor een omelet met koffie en dan weer voort. Op de eerste peage reed de Josmobiel los den bareel eraf. Wist ni dat de Jos zo hevig stond om zijn Elly terug te zien. Even 'snel' door t centrum van Marrakech en Rabat (waar we mekaar even kwijtspeelden), nog es tanken en wa koeken gekocht. Tegen 8u stonden we aan de douane in Tanger. Douane en politiecontrole gingen vlot. Dan was t echter nog een paar uur wachten op de boot. Meer en meer Dakarrally deelnemers passeerden ons de andere kant op. Plots zag de Guy de Flunch jeep. Een sprintje erachteraan van de verslaggever zodat ik nog net de verbaasde Jack ne gelukkige nieuwjaar een veel succes kon wensen.
Tegen 5u plaatselijke tijd bereikten we Spanje. Doodmoe op zoek naar een bed, wat we vonden in de plaatselijke Costa Del Sol Crown plaza, waar we afsproken rond de middag terug te vertrekken.