zandstuivers

donderdag, januari 04, 2007

verslag 02 en 03/01

Goooood moooorning Fumz Guid en the middle of nowhere!

Weer een dubbele portie vandaag wegens geen bereik gisteravond. Heel wat te vertellen maar ga t bij een paar belangrijke punten houden wegens al laat en serieus moe.

Eergisteravond werd beslist dat Huug, Steve en Dimi de defecte moto van de Steve met den jeep mee zouden nemen naar t hotel waar de 2 andere defecte motos waren. Deze zouden dan bij in de jeep gezet worden en naar de eindhalte in Agadir worden gebracht waar ze op de aanhangwagen konden. De 5 andere motos en de andere jeep + josmobiel vertrokken rond 9u. We volgden de roadbook van den Dakarrit in Marokko. Deze was heel gedetailleerd en we schoten goed op. S avonds voor t eerst onze tenten opgezet. T was gezellig bij t kampvuur.

S anderendaags muesli voor ontbijt en weer op weg. De Kris reed al snel plat en de Josmobiel werd op de beter bereidbare route gezet zodat de anderen sneller konden gaan. Ook dat was relatief want een ijverige militair verbood ons na 270km nog verder te rijden (beschermd gebied). Wij dus binnendoor (lees 'where no man has gone before') terug naar de weg. Op de weg gekomen bleek een stukje van de Sus zijn gasschuif afgebroken te zijn wat ons deed besluiten zijn moto op sleep te nemen. Tegen 4 u zag iedereen mekaar weer in Assa waar we nog een halfuur zuidwaarts reden. Kampement opgeslaan bij een dorpke en wa sope gemaakt. Toen een paar locale jongeren een 'klapke' kwamen doen liep t echter uit de hand. Bij t weggaan smeten ze nog een steen na: ruit uit de Toyota. In een gezamelijke achtervolging kregen Geert en Ken nog een belhamel te pakken. De plaatselijke burgemeester kwam erbij te pas om t zaakje te regelen. Hij staat garant dat de ruit in Agadir zou worden hersteld.

Sloppol!

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Vandaag Peter Willemsen in de GVA!

donderdag, 04 januari, 2007  
Anonymous Anoniem said...

He gasten, doeget goe ginder! Mor da lukt wel zo te leze! En zie maar da ge heel thuis komt! Veul leut nog en salut! de groeten van de Geert zijn jongste zus en dieje Hollander! Howdoew

vrijdag, 05 januari, 2007  

Een reactie posten

<< Home